Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 28 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

  • 0
MECHX07

Roxio Game Capture Hd Pro - Preview Screen Flicker/flashing

Question

Hello everyone,

 

I purchased my Roxio Game Capture HD Pro about 2 months ago. Since I bought this device it has worked fine in capturing video. No lag, no audio issues, no freeze ups or crashes. All is fine except one very annoying and distracting problem. The preview screen will flicker/flash and is distorted. This happens both when capturing and not capturing but it is ONLY in the preview screen of the software. Not the actual capture.

 

If anyone has any information as to why this is happening and if there is a fix, that would be greatly appreciated.

 

Just so you know, I have looked all over the forums, on YouTube and contacted Roxio customer support without any success in finding a fix for this. I have checked the cables, uninstalled and re-installed the software, applied all updates, updated my audio and video drivers, tried the Razer Game Booster solution, and have run virus scanners. None of which has helped.

 

Also here are my PC specs in which I'm running the Roxio software on.

 

Operating System

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1

 

CPU

Intel Core i7 2600 @ 3.40GHz

Sandy Bridge 32nm Technology

 

RAM

9.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 681MHz (9-9-9-24)

 

Motherboard

PEGATRON CORPORATION 2AB5 (CPU 1)

 

Graphics

Acer S231HL (1920x1080@60Hz)

DELL S199WFP (1440x900@60Hz)

1023MB GeForce GTX 550 Ti

 

Hard Drives

1397GB Seagate ST31500341AS (SATA)

 

Optical Drives

hp BDDVDRW CH20L

 

Audio

IDT High Definition Audio CODEC

 

Finally here is a video showing what I am experiencing that I put on YouTube.

 

http://www.youtube.com/watch?v=QUHzhMIfsvs

 

Thank you for any help or info you may be able to provide.

 

MECHX07

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I just bought this today too. And I am having the exact same problem on ps3. When I capture a video captured video is very good. But I preview screen is like this shitty. Roxio freaking help us.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If your video drivers are up to date check 'Microsoft MSXML 4.0 Service Pack 3 (Microsoft XML Core Services)'

 

Download here. http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15697

 

MECHX07, I take it your running two monitors?

 

Graphics

Acer S231HL (1920x1080@60Hz)

DELL S199WFP (1440x900@60Hz)

1023MB GeForce GTX 550 Ti

 

Try using only one monitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

My ps3 is running on tv and my pc screen is capturing with program, but the capture programs review screen is like mechx07 described.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The "preview" screen is not there for game play. It is only there to give you some idea of what is going on...

 

Of course it should not have flicker in the capture otherwise it is a non-issue...-

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The "preview" screen is not there for game play. It is only there to give you some idea of what is going on...

 

Of course it should not have flicker in the capture otherwise it is a non-issue...-

ok then i have that issue flicker issue on the preview screen, why is that happening

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The "preview" screen is not there for game play. It is only there to give you some idea of what is going on...

 

Of course it should not have flicker in the capture otherwise it is a non-issue...-

 

I realize the preview screen is not for "Game Play". That is obvious. The point is that it should be fixed and was reaching out to the community for potential help, not only for myself but to anyone else with this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If your video drivers are up to date check 'Microsoft MSXML 4.0 Service Pack 3 (Microsoft XML Core Services)'

 

Download here. http://www.microsoft...s.aspx?id=15697

 

MECHX07, I take it your running two monitors?

 

Graphics

Acer S231HL (1920x1080@60Hz)

DELL S199WFP (1440x900@60Hz)

1023MB GeForce GTX 550 Ti

 

Try using only one monitor.

 

Thank you cdanteek, I appreciate the suggestion. Unfortunately I just tried installing 'Microsoft MSXML 4.0 Service Pack 3 (Microsoft XML Core Services)' and tried using the Roxio Game Capture with just one Monitor since I was using a duel screen setup and neither one solved the problem.

 

Possibly there is no clear cut answer to this problem and we just have to deal with it until Roxio gets with the program and addresses this with a software update.

 

If however I find a solution that works I will post here along with a video showing how its done.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

A fix for the Flashing / Flickering Preview Screen has been brought to my attention and works. (For me anyways)

 

Here is a video I made showing the process.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So basically you suggest making sure all your Video Card settings are set to Default ;)

 

Good advice, certainly worth a try!

 

I pinned your other post to the top. Well see if it draws any comments and then lock it after a few days - Thanks for Tip!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So basically you suggest making sure all your Video Card settings are set to Default ;)

 

Good advice, certainly worth a try!

 

I pinned your other post to the top. Well see if it draws any comments and then lock it after a few days - Thanks for Tip!

 

Thank you! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×