Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 12 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

System Hangs/no Video Capture- Roxio 2010 Special Edition


Geronimo
 Share

Question

I am not able to display video on video import from my VCR. My computer meets all system minimum requirements, I have W-7. I maintain my computer on a regular basis and all updates are up to date. I have plenty of memory space available (more than 700 GBT's). All what I get is a black screen with no video/no sound during video import. The system seems to be capturing a signal from the the VCR since when I turn the video off, the system turns to no signal in red. if I click "Capture" the system starts looping and I have to re-boot the computer. There seems to be a compatibility problem with Windows 7. It also takes to long for the video import option to display. I have asked my computer service provider to check my computer and it seems to be perfectly working. I was advised, the problem could be related to the Roxio program. My next move would be probably to return the package to Costco, but am not to optimistic since most stores are not taking opened software back. Is there a Roxio tel # number where I can call for free ? Any advise ???

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Do you remember if you installed the software BEFORE plugging in the USB capture device? That is very important because the correct drivers are on the disc; Windows will install incorrect drivers so it may get some signal but not the right one.

 

Check the drivers on your video card/chip. They are either corrupted, out of date or your display setting may be wrong..

 

Please post ALL your computer specs via running dxdiag and attaching the result text file. Read this for instructions (Link)

 

Start Windows device manager and scroll down to the 'Sound, etc" section and expand it. Psot a screen shot or just tell us if you see two capture device entries.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

The first thing to do is to reset your Windows font to 100% (96 dpi). That alone migh cure your problem.

 

If not, try this. It may help with the video. Select to run the program with software encoding to see if you get a picture. See image. You may not hear the audio depending on your sound device. If yiou get an image, yoiu can run it that way.

 

If you prefer to use your video card, your card is sort of weak and old. but with an update driver. Perhaps too updated.. Other people have trouble with the 310 drivers (with other video editing programs) ; try rolling back to the 306 drivers.

post-58-0-50949600-1356638703_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thank you Digital Guru!!!. I have tried everything and still not working. This might require a deeper trouble shooting which I lack the skills for. If users needs to go through this steps, this is definitively the wrong program to purchase. As I have mentioned, my computer meets all system requirements and there shouldn't be a reason to experience what I am experiencing. I wonder if this version is compatible with Windows 7 at all. By any chance, do you know of a customer service number where I can call ? It seems the only option is a pay for option which I wouldn't use. I am affraid I'm stock with this program which is useless.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thank you Digital Guru!!!. I have tried everything and still not working. This might require a deeper trouble shooting which I lack the skills for. If users needs to go through this steps, this is definitively the wrong program to purchase. As I have mentioned, my computer meets all system requirements and there shouldn't be a reason to experience what I am experiencing. I wonder if this version is compatible with Windows 7 at all. By any chance, do you know of a customer service number where I can call ? It seems the only option is a pay for option which I wouldn't use. I am affraid I'm stock with this program which is useless.

C2010 SE is 4 years old and probably no longer supported by Roxio. I believe it was a `special edition`created for Costco and sold only by Costco. When did you buy the program from Costco?

Edited by myguggi
Link to comment
Share on other sites

  • 0

I tried changing the fonts as indicated above and it did not work. I did not try to run it using software encoding since I only get that option when trying to edit a video not when importing a video. Also, let me correct, my wife got this Roxio version from BJ's a couple of months ago, not from Cosco as I have mentioned before. I am hopping BJ's would take this package back and I would probaly try the Pinnacle's or the Sony Vega alternative. I believe these are probably more expensive, but with a good CS support. Thank you for your kindness in trying to help, particularlly when we knowi you don't work for Roxio. Regards,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...