Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 24 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

  • 0
Geronimo

System Hangs/no Video Capture- Roxio 2010 Special Edition

Question

I am not able to display video on video import from my VCR. My computer meets all system minimum requirements, I have W-7. I maintain my computer on a regular basis and all updates are up to date. I have plenty of memory space available (more than 700 GBT's). All what I get is a black screen with no video/no sound during video import. The system seems to be capturing a signal from the the VCR since when I turn the video off, the system turns to no signal in red. if I click "Capture" the system starts looping and I have to re-boot the computer. There seems to be a compatibility problem with Windows 7. It also takes to long for the video import option to display. I have asked my computer service provider to check my computer and it seems to be perfectly working. I was advised, the problem could be related to the Roxio program. My next move would be probably to return the package to Costco, but am not to optimistic since most stores are not taking opened software back. Is there a Roxio tel # number where I can call for free ? Any advise ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Do you remember if you installed the software BEFORE plugging in the USB capture device? That is very important because the correct drivers are on the disc; Windows will install incorrect drivers so it may get some signal but not the right one.

 

Check the drivers on your video card/chip. They are either corrupted, out of date or your display setting may be wrong..

 

Please post ALL your computer specs via running dxdiag and attaching the result text file. Read this for instructions (Link)

 

Start Windows device manager and scroll down to the 'Sound, etc" section and expand it. Psot a screen shot or just tell us if you see two capture device entries.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have re-installed Roxio ensuring the USB device is unplugged. Still having same problem. I am including attachments as requested above. Please let me know if you have any additional recomendations:

DxDiag.txt

Dev Mngr.doc

Edited by Geronimo

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The first thing to do is to reset your Windows font to 100% (96 dpi). That alone migh cure your problem.

 

If not, try this. It may help with the video. Select to run the program with software encoding to see if you get a picture. See image. You may not hear the audio depending on your sound device. If yiou get an image, yoiu can run it that way.

 

If you prefer to use your video card, your card is sort of weak and old. but with an update driver. Perhaps too updated.. Other people have trouble with the 310 drivers (with other video editing programs) ; try rolling back to the 306 drivers.

post-58-0-50949600-1356638703_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thank you Digital Guru!!!. I have tried everything and still not working. This might require a deeper trouble shooting which I lack the skills for. If users needs to go through this steps, this is definitively the wrong program to purchase. As I have mentioned, my computer meets all system requirements and there shouldn't be a reason to experience what I am experiencing. I wonder if this version is compatible with Windows 7 at all. By any chance, do you know of a customer service number where I can call ? It seems the only option is a pay for option which I wouldn't use. I am affraid I'm stock with this program which is useless.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thank you Digital Guru!!!. I have tried everything and still not working. This might require a deeper trouble shooting which I lack the skills for. If users needs to go through this steps, this is definitively the wrong program to purchase. As I have mentioned, my computer meets all system requirements and there shouldn't be a reason to experience what I am experiencing. I wonder if this version is compatible with Windows 7 at all. By any chance, do you know of a customer service number where I can call ? It seems the only option is a pay for option which I wouldn't use. I am affraid I'm stock with this program which is useless.

C2010 SE is 4 years old and probably no longer supported by Roxio. I believe it was a `special edition`created for Costco and sold only by Costco. When did you buy the program from Costco?

Edited by myguggi

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I tried changing the fonts as indicated above and it did not work. I did not try to run it using software encoding since I only get that option when trying to edit a video not when importing a video. Also, let me correct, my wife got this Roxio version from BJ's a couple of months ago, not from Cosco as I have mentioned before. I am hopping BJ's would take this package back and I would probaly try the Pinnacle's or the Sony Vega alternative. I believe these are probably more expensive, but with a good CS support. Thank you for your kindness in trying to help, particularlly when we knowi you don't work for Roxio. Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×