Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 20 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

Question

I got a roxio game capture hd pro for Christmas and am quite satisfied with my product but when i go to use the video wave editing software that is included with it i get a horrable bug. My video is like a rgb color panels that don't overlap right so its like watching three bad quality videos on top of each other. The video file is not like this but the preview window shows it like this and it still looks like this once it is exported

 

original video

http://i1220.photobucket.com/albums/dd443/dudeman307777/originalclip_zpsf4aa933c.jpg

 

messed up render

http://i1220.photobucket.com/albums/dd443/dudeman307777/messeduprender_zps56358fe7.jpg

 

messed up export

http://i1220.photobucket.com/albums/dd443/dudeman307777/messedupexport_zps40841d97.jpg

 

I love you hardware but so far the software sucks. Does anyone know how to fix this?

post-109870-0-01913200-1358987173_thumb.jpg

post-109870-0-81630600-1358987177_thumb.jpg

post-109870-0-90123100-1358987182_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Without knowing what the quality of the original is AND the settings for quality of the Render and Export no guesses :huh:

 

Would also need to know all you PC Specs especially your Video Card and settings...

 

And what console are you using and how is it wired up?

 

While you are digging that out try a short test. New Project 16:9

 

post-39730-0-63315300-1359030911_thumb.jpg

 

Cut it to 5 or 10 Seconds in length.

 

Then Export As setting it to Same as Original:

 

post-39730-0-03416500-1359030919_thumb.jpg

 

IF that setting isn't available, then your clip is not of enough quality for it to work right ;)

(in that case, right click on the Clip and look at Properties - Details to see what the resolution of the clip is)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I lietaly had the exact same settings. It was originaly recorded in 1080p at 1920 X 1080 at 29 fps the only difference was that once it was exported the file type changed. I also uploaded photos of original and final on settings and file type (original is on right export is on right) Also im using an xbox 360 with both hdmi cables and xbox is set to 1080p

post-109870-0-42101100-1359037878_thumb.jpg

post-109870-0-62349600-1359037881_thumb.jpg

post-109870-0-37219700-1359038300_thumb.jpg

post-109870-0-22993900-1359038302_thumb.jpg

Edited by Miedo 404

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

File types don't change unless you set them ;) (you probably didn't realize it was based on the "Purpose")

 

I am guessing the Left ones (1-22-2013_04) were the Original capture...

 

Note that the frame per second has changed from 29 to 60... Can't say for sure but I suspect that can cause a difference depending on what it chooses for the key frame.

 

Try setting it to AVCHD 1920 X 1080 24P, just to see if anything changes???

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Have you tried a capture using Progressive settings?

 

That way you render from P to P.

 

Other thing to try is changing rendering ~ Tools - Options - Render - Software!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just tried that and it fixed the preview exporting now to see if it fixed that

 

??? that would be the Software Render?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

yeah its fixed now the preview window in the roxio video wave software is no longer glitched and once its exported it comes out fine. Thank you for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×