Jump to content
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 12 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
  • 0

Clicking On Capture But Doesnt Start


Plupf
 Share

Question

Hello ,

im from germany so im sorry for my english ->

i borrowed from my friend a roxio game capture hd pro and wanted to record my xbox games.

installed it and opend it / i can click on edit .. and it shows up . but if i click on capture it shows for a second a orange loading box and then it vanish.( i repaired the programm many times / deinstalled too.)

I tryed to fix it by searching in the topics but couldnt find something who had the same problem like me :/

I checked my pc specs N more and i have a way better then normal ratings.

 

Looking forward to see a message from you :)

Link to comment
Share on other sites

20 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello ,

im from germany so im sorry for my english ->

i borrowed from my friend a roxio game capture hd pro and wanted to record my xbox games.

installed it and opend it / i can click on edit .. and it shows up . but if i click on capture it shows for a second a orange loading box and then it vanish.( i repaired the programm many times / deinstalled too.)

I tryed to fix it by searching in the topics but couldnt find something who had the same problem like me :/

I checked my pc specs N more and i have a way better then normal ratings.

 

Looking forward to see a message from you :)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Make sure you have eveything set to normal on your PC... (CPU & GPU Settings) Tweaking, Overclocking, etc. is death to Roxio Programs ;)

 

Then follow these steps:

 

This is extensive, but it what I suggest...

 

Unplug your RGC Device and put it aside until you are completely finished.

 

Download and install the
Uninstaller. Then run it in
Moderate Mode
to remove any traces of Roxio.

 

Create a New User Account with Administrator Privileges.

 

Turn OFF any A/V & Firewall.

 

Reboot and log on to that new account.

 

Copy your entire disc to a new folder on your HDD.

 

In that new folder, right click on Setup.exe and select Properties.

 

Under the Compatibility tab, make sure
nothing
is checked!

 

Right click Setup.exe and select Open.

 

Allow it to Check for Updates (this is for Roxio not Windows)

 

Use the Default Locations!
Link to comment
Share on other sites

  • 0

It didnt work.. :/ i tried this all on my older laptop. i clicked on capture and it opened the capture window but i am not able to record with it, because it's working too slow.

Maybe some other program is interrupting it. I heard about something called "dxdiag". with that, people are able to see the problems.

do you got any advice?

Edited by Plupf
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Windows 7 Home Premuim 64-Bit

AMD Phenom II x6 1055T Processor (6 CPUs) ~2.8 ghz

8192 MB RAM

AMD Radeon HD 6670

ST1500DL 003-9VT16L SATA Disk Device

 

(Tell me if you need more information)

 

What do you mean by "running the repair up to 3 times"?

Well I tried to repair it (with the CD) ALOT.. and nothing changed

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Doesn't seem like your PC would be the problem, assuming that you have not applied ANY tweaks or "enhancements" to the CPU and/or the GPU ^_^

 

Next and last step:

 

Unplug your RGC Device and put it aside until you are completely finished.

 

 

Download and install the
Uninstaller. Then run it in
Moderate Mode
to remove any traces of Roxio.

 

Create a New User Account with Administrator Privileges.

 

Turn OFF any A/V & Firewall.

 

Reboot and log on to that new account.

 

Copy your entire disc to a new folder on your HDD.

 

In that new folder, right click on Setup.exe and select Properties.

 

Under the Compatibility tab, make sure
nothing
is checked!

 

Right click Setup.exe and select Open.

 

Allow it to Check for Updates (this is for Roxio not Windows)

 

Use the Default Locations!

 

If that don't work, time to Format C:\ :D

Link to comment
Share on other sites

  • 0

The owner of the roxio came to me and we installed it again together but we had still the same problem.

We road many other topics with the same problem and I think no one from them could start the "capture" application :/

We did everything step for step...

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I tried to install Win XP 64bit on VirtualBox again. Now it works fine- FOR 10 SECONDS. The capture window thingy shows up and all. But after these 10~ seconds, the XP freezes and i have to shut down virtualbox. My Non-Virtual Win7 works fine. The problem is inside Roxio I guess. And do you got any advise for that?

 

(Specs for Virtualbox)

WinXP 64bit

 

4096MB Ram out of 8 GB Ram

Chip: PIIX3

IO-APIC Activated

Processors: 3 out of 6

VT-x/AMD-V Activated

 

128mb out of 128mb Graphic Card Cache (I think thats how it's called)

1 Screen used

 

HDD: 20,25GB Normal (VDI) out of 700GB~

Disc-thingy 'E:' (For Roxio CD) (Passtrough activated)

 

Audiodriver: Windows DirectSound

Audiocontroller: ICH AC97

 

Networkadapter Activate

Connected to NAT

 

USB Controller Activated

Filter for USB-Devices: FUJITSU MICROELECTRONICS TRANSCODER [0100](I guess it's the Roxio device)

 

If I missed something, let me know. I also want to try to make a new partition and install Win XP64bit directly in it.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...