Jump to content
  • 0
Mishatje

Purple Screen Showing When Trying To Take A Screenshot/streaming

Question

Hello everyone,

 

I have tried to figure this out for myself by searching endlessly on Google, Youtube and this forum but I just don't know how to fix this.

 

I have been using a Roxio Game Capture for a while now to record my gameplay on my Playstation 3. I have used it flawlessly on Windows 7 and a few months on Windows 8.

But about 1,5 month ago I got this purple screen whenever I tried to stream via Open Broadcast Software ON WINDOWS 8. I have also gotten this purple screen when I tried to take a screenshot via de windows hotkey, Gyazo, windows screengrabber etc..

 

I think the problem started after I downloaded and installed WINDOWS 8.1

 

I have installed a few programs for my classes in school after using the roxio gamecapture software, but I have deleted those programs, but still get a purple screen.

I installed VMware Workstation to virtualise Ubuntu and Windows 7 on my laptop and everytime I powered on this device in VMware, it gave an error about my webcam.. Maybe this could have changed something with video output? I'm not quite sure what and I certainly don't know how to change that.

 

I have already deleted VMware Workstation

 

I don't have any issues when I'm recording. The video and sound is totally fine. No problems. But I only get a purple screen when I try to take a screenshot or when I try to stream via OBS.

Sound output is not a problem. It's just the video.

 

EDIT: I tried to set the Aerotheme using this tutorial but it did NOT HELP.

http://www.youtube.com/watch?v=irYQeJqhRzo

 

I made a picture with my phone to verify that normal recording is fine.

 

post-117292-0-22300200-1389959694_thumb.jpg

 

But this happens when I take a screenshot.

post-117292-0-17445600-1389959724_thumb.png

 

This how OBS looks like when I preview the stream. (Sound is fine, video is not....)

post-117292-0-47929700-1389959748_thumb.png

 

Some information about my laptop.

post-117292-0-70158500-1389959778_thumb.png

 

If anyone could try to help me, that would be greatly appreciated!

 

Thanks in advance.

Edited by Mishatje

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×